onsdag, februar 07, 2007

52 plukk opp



Skal vi gifte oss?

9 kommentarer:

Ingunn sa...

BRYLLUPSKAKE I 3 ETASJER

For 40 personer




Ingredienser:

Stort sukkerbrød:
7 stk. egg
210 g sukker
110 g siktet hvetemel
100 g malte mandler
1 ts bakepulver

Middels sukkerbrød:
4 stk. egg
120 g sukker
60 g siktet hvetemel
60 g malte mandler
½ ts bakepulver
Lite sukkerbrød
2 stk. egg
60 g sukker
30 g siktet hvetemel
30 g malte mandler
0,33 ts bakepulver

2 dl lett utvannet madeira , melk eller fruktsaft til dynking

Frisk fromasj:
12 stk. egg
4 dl sukker
12 dl kremfløte
4 dl limesaft
1 pt. frisk sitronmelisse
1 pt. frisk mynte
28 stk. gelatinplater

ca. 2 krv. jordbær

Pynt:
6 dl kremfløte
1 ss sukker
ca. 2 kg marsipan
ca. 10 drp. rød konditorfarge
ca. 5 drp. grønn konditorfarge
ca. 5 drp. gul konditorfarge


Tilberedning:

Lag ett og ett sukkerbrød. Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland forsiktig inn siktet hvetemel, malte mandler og bakepulver. Røren til stort sukkerbrød fylles i form på 28 cm i diameter, mens middels sukkerbrød fylles i en form på 20 eller 22 cm i diameter. Røren til det minste sukkerbrødet fylles i en smurt formkakeform som rommer 1 liter. Stek bunnene ved 160 °C i ca. 20 minutter for den minste, ca. 30 minutter for den mellomste, og 50-60 minutter for den største. Avkjøl kakene på rist.

Fromasjoppskriften må deles i to og lages i to omganger. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland inn pisket kremfløte. Smak til med konsentrert limejus og hakket sitronmelisse og mynte. Hell vannet fra gelatinplatene og løs dem opp i 1/2 dl kokende vann. Hell den oppløste gelatinen i kremblandingen i en tynn stråle under omrøring. Gjenta fremgangsmåten for den andre halvparten av fromasjen.

De to største kakene fylles og pyntes direkte på kakestativets fat (som eventuelt er dekket med kakeservietter), mens den minste plasseres på toppen etter at stativet er skrudd sammen.

Del stor og middels kakebunn i tre lag og dynk alle lagene med madeira. Fordel et lag med grovhakkede jordbær på den nederste bunnen i hver kake. Hold av litt jordbær og litt fromasj til den minste kaken. Fordel resten av fromasjen på de to største bunnene. Legg på topplagene.

Skjær det lille sukkerbrødet i strimler/skiver. Kle en liten bolle som er ca. 14 cm i diameter med kakeskivene. Fyll opp resten av bollen med fromasj. Ha på et tynt lag jordbær og avslutt med et lag sukkerbrød. Sett bollen kaldt til fromasjen har stivnet før kaken hvelves.

Farg ca. 1/4 av marsipanen. Mest rød iblandet gult til ferskenfarge og noe grønt til stengler. Pisk kremfløte og sukker og dekk alle tre kakene med krem, oppå og på sidene. Kjevle ut marsipanen til de to største lokkene først. Legg marsipanen midt over kaken og strekk den forsiktig ned rundt kanten og skjær av overflødig marsipan.

Mål ut midten på de to største kakene og hul ut med en teskje, slik at det blir plass til midtstangen. Det er en fordel å være to om arbeidet. Den øverste platen skrus på ovenfra før den minste kaken settes på. Pynt med marsipanroser, blader og stengler. Med et kakestativ som dette, godt sammenskrudd, kan kaken med fordel fraktes helt ferdig til bryllupslokalet.

I stedet for å kjøpe pynt for å sette på toppen av bryllupskaken kan du lage flott dekorasjon selv. Visp 1 eggehvite med 2-3 dl melis til en tykk marengsmasse. Ha massen i en sprøytepose med et lite hull og sprøyt ut massen på et bakepapir til hjerter med gitter. La hjertene tørke midt i stekeovnen ved 90 °C i 1-2 timer. Marengshjertene kan gjerne lages i god tid sammen med marsipanrosene. Hjertene og rosene festes på kakene med litt marengsmasse eller krem.

Ingunn sa...

(Sjukt stress, men ja seff kan vi det, Anna!)

Anna Josefin sa...

I'll take that as a YES!

:D

Ingunn sa...

Oh please do!!!

Sindre aka Sid sa...

får eg komme?

Vegard sa...

Kan ikke dere og jeg og min mann være sånn kollektiv-par. Så kan vi sammarbeide med barn og sånn... Dere kan føde 2 barn, så får jeg og min mann ett barn? Konge!

Ingunn sa...

Trist å si det, men sannsynligheten er stor for at jeg egentlig har mest lyst på din mann, Vegard... Så kan hende jeg stikker av med ham i bryllupet!
:/
sorry

Anna Josefin sa...

og etterlata mej me na vegard?? takk da..

Vegard sa...

Oi! Fornerma Anna! er jeg ikke god nok for deg?